недеља, 6. децембар 2015.

ПРОМОЦИЈА КЊИГА

У уторак, 08.децембра са почетком од 18ч. у сали Скупштине општине Љубовија, улица Илије Нешковића, 
одржаће се:


ПРОМОЦИЈА КЊИГА
ДОСТОЈЕВСКИ - У РУКАМА БОГА ЖИВОТА
Предговор Матије Бећковића – поговор Владете Јеротића
Издавачи: ГЛАС ЦРКВЕ и АЛЕКСАНДРИЈА
Комплет од 10 књига на преко 4.000 стр.
луксузно издање, тврди повез, графо-кожа са златотиском.

Цена 3.600 дин. (30 евр.)
 
     Достојевски се сматра највећим и нajзначајнијим писцем у историји светске књижевности. Сви велики људи Русије Европе и света бавили су се његовим стваралаштвом и на све њих је Достојевски посредно или непосредно пресудно утицао. У овој Едицији су студије и есеји највећих светских стваралаца који представљају идентитет цивилизације и културе последња два века.
      У првој књизи Едиције је „Робијашка Библија“ (Нови завет), књига коју је Достојевски добио од жена Декабриста на путу у Сибир на Робију и од које се није раздвајао 30 година. Ту се налазе подвачења и обележавања Достојевског, на преко 200 места (око 700 стихова) из чека је израсла монументална литература великог писца.
      Едиција садржи три књиге Дневник писца на преко 1300 страна. Ове књиге су донеле Достојевском, још за живота, највећу популарност у Русији и Европи. То је у ствари, како је рекао Гришин, Роман Достојевског о самом себи.
      Едиција обухвата бриљантне студије највећих руских мислилаца: Берђајева, Лоског, Мерешковског, Шестова и Розанова у четири тома. Уз ове студије као пета књига је најпознатија српска студија: Достојевски о Европи и Словенству, др Јустина Поповића.
      Десету књигу чине 36 есеја о славном писцу, од највећих српских руских и европских мислилаца, књижевника и философа. Од Срба: Исидора Секулић, Меша Селимовић, Владета Јеротић, Бранко Лазаревић, Добрица Ћосић, Мија Павловић... Од Руса: Булгаков, Флоровски, Соловјев, Набоков... Од европских: Томас Ман, Фројд, Андре Жид, Адлер, Цвајг, Шпенглер...
      Едиција, дакле, представља највеће благо светске културе и цивилизације, на преко 4000 страница. У свим текстовима се, као црвена нит, провлачи питање феномена Европе, њене природе и структуре, њених успона и падова, њене прошлости, садашњости и будућности. Та чињеница чини ову Едицију изузетно важном и насушно потребном данас када је питање Европе и Европске уније врло актуелно у нашем народу у овом времену.

Нема коментара:

Постави коментар