петак, 30. март 2012.

Орден за Радоша Бајића

Редитељ и сценариста Радош Бајић награђен Орденом Светог владике Николаја српског за велику љубав према цркви и допринос у очувању моралних вредности и хришћанске традиције нашег народа.

Eпископ шабачки Лаврентије одликовао је Радоша Бајића Орденом Светог владике Николаја српског за велику љубав показану према својој цркви и допринос у очувању моралних вредности и хришћанске традиције нашег народа, кроз ТВ серију и књигу о српском селу.

Rados-Bajic.jpg

У препуној сали позоришта у Шапцу, у присуству епископа шабачког Лаврентија, представника Града Шапца и многобројних гостију и посетилаца, одржана промоција књиге Радоша Бајића И тако...
Догађај је, у сарадњи са Шабачким позориштем, организовао "Глас цркве", један од издавача књиге.
Књига И тако... аутора Радоша Бајића, заправо је скуп најлепших беседа из серије Село гори а баба се чешља, најпопуларнијег ТВ серијала у Србији, која, као засебно уметничко дело, представља круну огромног успеха и вишегодишњег креативног рада на пројекту "Село гори", наводи се у саопштењу продукцијске куће "Контраст студиос".
Књига је објављена уз благослов патријарха Иринеја, који је написао и предговор, а настала је по идеји епископа шабачког Лаврентија, према чијим речима "монолози главног јунака Радашина у серији Село гори – имају снагу апостолских проповеди".
Све те беседе односно монолози које је говорио главни лик Радашин, тај сегмент унутрашњег говора главног јунака, по мишљењу стручне јавности и широке публике, у значајној мери су допринеле високом глобалном уметничком резултату целог пројекта, са снажним цивилизацијским порукама, ослоњеним на традицију, баштину и културу српског народа, наводи се у саопштењу.

Нема коментара:

Постави коментар